Снимка pexels.comПациентките, които са с диагноза рак на гърдата, вече имат

...
Снимка pexels.comПациентките, които са с диагноза рак на гърдата, вече имат
Коментари Харесай

Научен пробив: Учените са готови да тестват ново лекарство за предотвратяване на метастази

Снимка pexels.com

Пациентките, които са с диагноза рак на гърдата, към този момент имат нова вяра. Учени от швейцарски университет създадоха лекарство, което цели попречване развието на метастази. Препаратът блокира придвижването на болестотворните кафези и напълно скоро ще бъде тестван върху хора. 

Туморните кафези се разделят на групи и образуват метастази. Те проникват в човешките органи и ги заразяват. Често метастазите са по-опасни от самия главен израстък и са съдбовни.

Новото лекарство блокира групирането на туморните кафези. Мащабно проучване, анализиращо повече от 2000 съединения довело до изолирането на инхибитора Na +/K + ATPase. Това вещество може да разлага цели групи от заболели кафези, като по този метод предотвратява появяването на метастази. 

" Това е кардинално напълно нов метод при лекуването на рака. Лекарството не убива раковите кафези, а ги разделя ", разяснява ръководителят на проучването Никола Ацето.

За в този момент е извършен опит с мишки и той е сполучлив. Сега учените са подготвени да употребяват новото лекарство върхух пациентки с рак на млечната жлеза.

Превод " Петел "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР